Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Νέα Σελήνη του Έτους & Ανάδρομος Ερμής


Μεθαύριο  πρώτη  Νέα Σελήνη του έτους,
και δίπλα της ένας ανάδρομος Ερμής.
Ερμής που σήμερα στέκεται στάσιμος,
στην 0η μοίρα του Υδροχόου, μοίρα ιδιαίτερης εξέλιξης στο ζώδιο του μέλλοντος.
Έτοιμος να κάνει νέα σχέδια, έτοιμος να την ζωή του,
να την ανανεώσει.
Όμως πριν κάνει τα νέα του τα σχέδια, του μέλλοντος, κοντοστέκεται και κοιτάζει προς τα  πίσω.
Πάει την σκέψη στο παρελθόν,  πίσω στον παλιό τον χρόνο, συνδέει τον νέο χρόνο με τον παλιό, ξανασκέφτεται και συλλογίζεται.
Μέσα από το ζώδιο του Αιγόκερω,  προβληματίζεται  για την μορφή που έχει πάρει η κοινωνία, την κατάληξη του οικοδομήματος, που ονομάζεται ανθρωπότητα, για τους κατοίκους αυτού του πλανήτη.
Και πάει και στέκεται  ο στοχασμός του πάνω από την ημέρα των Χριστουγέννων, ημέρα Πανσέληνου.

Η Σελήνη ανήμερα στο ζώδιο του Καρκίνου, που συμβολίζει το παρελθόν, το σπίτι, την ρίζα,
την πηγή, την κοινή μήτρα όπου όλοι ερχόμαστε. 
Και κατανοεί  πόσο σημαντική είναι η πρώτη μας κατοικία, το  πρώτο μας σπίτι που δεν είναι άλλο από την  μήτρα που μας τρέφει με συναισθήματα, με τις σκέψεις.
Αυτή η τροφή αργότερα θα γίνει η βασική μας, η  ενστικτώδης τροφή όπου θα μας καθοδηγεί για όλη μας την ζωή ασυνείδητα, στο να γίνουμε αργότερα οι πολίτες αυτού του κόσμου .
Έτσι, αν μέσα εκεί σπαρθούν συναισθήματα  στοργής, η ζεστασιά και η αγάπη, και γεμίσει
η μήτρα με τρυφερότητα, αφοσίωση, τότε και 
ο νους γεμίζει από σκέψεις εκτίμησης και ανθρωπιάς.
Η ύπαρξη που θα γεννηθεί, θα έχει λάβει την πιο ισχυρή της τροφή, με τις πιο δυνατές βιταμίνες, και βγαίνει έξω και δίνει και προσφέρει ότι  καλύτερο , δίνει την πιο ύψιστη φλόγα, η καλλιεργημένη έκφραση του ανθρώπου εκφράζεται.
Αντιθέτως, όταν μέσα εκεί δεν υπάρχει η  ζεστασιά, αλλά σπόροι κυριευμένοι από υλισμό,  από συμφέρον,  από επιφανειακότητα,  από σκληρότητα,  από επιθυμία προέκτασης του εγώ,  από υλιστικές  φιλοδοξίες, τότε η ύπαρξη που θα βγεί θα γίνει..

..Ο πολιτικός  που τρεφόμενος με  συμφέρον,  θα καταστρέψει την Χώρα του, την Ήπειρο, την Γή ολόκληρη, για το συμφέρον του…

Τρεφόμενος με δηλητήρια, θα γίνει ο εγκληματίας  που στο όνομα  της 'ψυχρής'  αγάπης θα σκοτώσει, θα κλέψει, βασανίσει , τρομοκρατήσει..

Τρεφόμενη μόνο με υλιστικές φιλοδοξίες, θα  κάνει ένα επάγγελμα όχι από αγάπη, αλλά για τους τίτλους.

Φορώντας την μάσκα του γιατρού αντί της θεραπείας, στο όνομα του χρήματος  θα λέει ψέματα, θα αφαιρεί όργανα όταν δεν χρειάζεται και θα καταστρέφει ζωές και την υγεία , εκεί που θα έπρεπε να την υπερασπίζεται.

Αυτή η κοινωνία είναι όλη λάθος γιατί οι ρίζες της  έχουν δηλητηριαστεί, και θα πρέπει  ν' αλλάξει από την βάση , οι ρίζες όλες να ξεριζωθούν.
Και για την νέα εξελιγμένη κοινωνία, από εδώ και πέρα  την ευθύνη την έχει η γυναίκα.

Για την νέα ρίζα που θα φυτευτεί, τον σπόρο που θα καλλιεργήσει,  την ύπαρξη που θα μεγαλώσει.

Γιατί η  Γυναίκα  γεννάει τον κόσμο.
Γεννάει τον άντρα.
Τον άντρα που  ρίχνει τον σπόρο.
Μαζί οι δυο δημιουργούν την μελλοντική κοινωνία.
Μια γυναίκα γεννάει τον άντρα.
Από μια γυναίκα γεννιέται ο κόσμος όλος.
Η γυναίκα έχει την ευθύνη της μελλοντικής κοινωνίας…

Στα επόμενα χρόνια, στην επόμενη δεκαετία, θα δημιουργηθούν σχολεία όπου, για τις τέσσερις  πρώτες  γενεές, οι ενήλικες θα παρακολουθήσουν υποχρεωτικά μαθήματα,  για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στα παιδιά,  πως πρέπει να μιλάνε, τι πρέπει να λένε.

Η φοίτηση θα είναι υποχρεωτική και οι ειδικοί χώροι διαμορφωμένοι, δίπλα στα σχολεία  με τα παιδιά , όπου θα διδάσκονται  μαθήματα, όπως αυτογνωσίας,  συμπεριφοράς, εσωτερικής μόρφωσης, μαθήματα ψυχολογίας  και αστρολογίας και ο καθένας θα καθοδηγείται πλέον αναλόγως με τα ταλέντα του  και την κλίση της εσωτερικής του φωνής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.