Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Περί Εκλειψης


Αυτές οι μέρες, που συμβαίνουν όλα αυτά, υπάρχει πολύ θυμός και καλό είναι επειδή είναι μέρες έντασης, να μην αφήνουμε ανεξέλεγκτα συναισθήματα να μας κυριεύουν και να γίνονται λόγια που βγάζουν δηλητήριο.
Θυμός με λύπη κυριαρχεί σαν ενέργεια και μέσα από τον έλεγχο ας την διοχετεύσουμε στην σωστή κατεύθυνση αντί να μαλώνουμε και να τσακωνόμαστε.
Αυτό είναι άλλωστε που μας αποκαλύπτει και το Σύμπαν μέσα από την αυτήν την τόσο σημαντική Έκλειψη, το τεστ που μας ζητάει και θα μας βάλει για τους επόμενους μήνες, τον έλεγχο των σκέψεων και των συναισθημάτων μας.
Από την επιπολαιότητα και την ανευθυνότητα των σκέψεων μας και της αρνητικής κριτικής, όπου εκφράστηκαν στο παρελθόν και ανακαλύπτονται τώρα μέσα από την εσωτερίκευση του Δια από την Παρθένο, το Σύμπαν μας λέει ότι για να οδηγηθούμε απέναντι στους Ιχθείς πρέπει να περάσουμε μέσα από τις εξετάσεις του Κρόνου στον Τοξότη, όπου Κρόνος είναι η ωριμότητα και η συνειδητή παρατήρηση, και Τοξότης ο κένταυρος, που είναι μισός άλογο και μισός άνθρωπος, εκεί όπου δηλαδή η ζωώδη φύση ενώνεται με την ανθρώπινη και εξελίσσεται και γίνεται πνευματική, γιατί έχει ένα και μόνο στόχο , να φτάσει ψηλά στον ουρανό , να ενωθεί μαζί του και να ανακαλύψει την θεότητα μέσα του.
Τιθασεύοντας έτσι τα ζωώδη ένστικτα μας, και την πρωτόγονη φύση μας περνάμε στο επόμενο εξελικτικό στάδιο, για να οδηγηθούμε έτσι στην ολοκλήρωση που είναι οι Ιχθείς, το ζώδιο που γίνεται η 'Έκλειψη, το ζώδιο όπου η ψυχή βρίσκει την λύτρωση και ηρεμεί , εκεί που η Θεϊκή μας φύση εκφράζεται.
Το Σύμπαν, μας έχει ανοίξει διάπλατα τις πόρτες, και μας περιμένει...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.