Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Η ΚΟΣΜΙΚΗ ΜΗΤΕΡΑ (ΠΑΝΑΓΙΑ) ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ

Η εικόνα της Παναγίας, συμβολίζεται στο ζώδιο της Παρθένου, όπου εδώ είναι η μεγάλη κοσμική μητέρα ( μαζί με τον Καρκίνο).

Που έρχεται να καθαρίσει μέσα από την ενέργεια  της τον κόσμο από τα υλιστικά του παθη, από την έπαρση κ την αλαζονεία.


Το έργο της είναι να σώσει την ψυχή του κόσμου απο το τερας της δουλοποιησης στην ύλη που την καταβροχθίζει (διάβασε μύθο Ιππολυτης).


Το σύμβολο δείχνει την Παρθενο Μαρία που κυοφορεί τον Χριστό, τον σπόρο της Χριστικής συνείδησης που είναι κρυμμένος μέσα σε κάθε άνθρωπινη ψυχή.


Μέσα της κρύβεται η ενέργεια του Χριστού, μια άγρια ελεύθερη ενέργεια, καθώς ο Χριστός ήταν ένας επαναστάτης, ένας αταίριαστος για την εποχή του, όπου έφερε ταρακουνημα μέσα απο τις διδασκαλίες του. 


'ΔΕΝ ΉΡΘΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΩ ΕΙΡΗΝΗ ΑΛΛΑ ΜΑΧΑΙΡΑ Κ ΔΙΑΙΡΕΣΗ'.


Έξω φανερώνει την απαλή ενέργεια της αγνότητας της ψυχής, το σύμβολο της κοσμικής μητέρας, ενώ μέσα υπάρχει η ενέργεια του παθους, της αφοσίωσης της έκστασης κ της σοφίας, κάτι πρωτόγονο, που όμως έρχεται για να φέρει θεραπεία.


Είναι η ενέργεια που είναι κρυμμένη σε κάθε ψυχή, που έρχεται όμως να εκδηλωθεί για να υποστηρίξει με πάθος το αγνό, να απελευθερώσει τον άνθρωπο από την υλική του υποταγή.

Είναι η φωτιά που περιμένει να εκδηλωθεί σε κάθε έναν, να ξυπνήσει δηλαδη τον Χριστό επαναστάτη, τον αταίριαστο μέσα στον όχλο, μέσα στην μάζα.


Εδώ στην Παρθένο βρίσκουμε τον Χείρωνα να κυβερνά, που είναι θεραπευτής, διδάσκαλος κ πρωτοπόρος.


Όπου βρίσκουμε τον Χείρωνα σε σημαντικά σημεία ωροσκοπίου (1, 4, 7, 10 οίκους κ σε όψεις έντονες με προσωπικούς πλανήτες), βρίσκουμε εκείνους που είναι πολυ μπροστά απο την εποχή τους γι αυτό κ νιώθουν αταίριαστοι με το περιβάλλον τους, αλλά έχουν έρθει με μια συλλογική αποστολή.


Εδώ στην Παρθένο είναι η πρώτη στιγμή που γεννιέται η ατομική κριτική σκέψη, που έχει μάθει να επιλέγει κ να διακρίνει το καλό από το κακό.


Την αρετή απο την κακία, το λάθος απο το σωστό, είναι η στιγμή που ο άνθρωπος διακρίνει την πλάνη κι έρχεται με την μαχαίρα του να σώσει την ανθρώπινη ψυχή απο το τέρας της πλάνης που την κατασπαράζει.


Εδώ ανήκουν όσοι έρχονται να φέρουν διαίρεση απο την μαζική συνείδηση, είναι εκείνοι που διαχωρίζονται απο τον μαζικό προγραμματισμο, γιατι αναλύουν, σκέφτονται κ αμφιβάλουν.


Έτσι λοιπόν αυτή την μέρα της Παναγίας, εύχομαι ο σπόρος του επαναστάτη Χριστού να ανθίσει σε όλο κ περισσότερο κόσμο κ οι αταίριαστοι άνθρωποι με ατομική κριτική σκέψη που διαχωρίζεται από την μάζα,  να πολλαπλασιαστούν.


Ήδη είμαστε σε εποχές αυτές, όπου ο επαναστάτης Χριστός έχει κάνει την εμφάνιση του σε ανθρώπους που ανέπτυξαν την κριτική τους σκέψη κ δεν θυσιάζουν για κανένα λόγο για καμία υλική ασφάλεια, την ελευθερία τους.


Αυτή είναι η ευχή μου σήμερα.


Η έκρηξη του σπόρου Χριστού, της ελεύθερης άγριας γεμάτη πάθος κ αφοσίωση για το κοινό καλό ενέργειας, που κρύβεται μέσα σε κάθε ανθρωπινη ψυχή, να απλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.