Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

ΑΡΗΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΠΛΟΥΤΩΝΑ. ΒΑΛΤΕ ΟΡΙΑ ΣΤΑ ΤΟΞΙΚΑ ΕΓΩ






Οι μέρες που ακολουθούν είναι πολύ πιο απαλές καθώς το τετράγωνο του Άρη από τους δυο βαρύς πλανήτες (Κρόνο & Πλούτωνα), όπου έφερε πίεση εγκλωβισμό κ θυμό αποχωρεί.
Ήταν ένα διάστημα μεγάλο όπου αυτή η όψη όμως, μας καλούσε στο να βάλουμε τα όρια μας, σε όσους τα καταπατούν και να φέρουμε την ισορροπία στο δούναι κ λαβείν.

Το τετράγωνο του Άρη Πλούτωνα κ λίγο νωρίτερα με τον Κρόνο, ζητούσε να βάλουμε τέλος στο ρόλο του καλού παιδιού που οπισθοχωρεί δεν διεκδικεί κ αφήνει άλλους να βαδίζουν εις βάρος του μπροστά.
Μας ζητούσε να βάλουμε τέλος στις ψεύτικες δήθεν ευγένειες, που χειριστικά κ εγωιστικά χρησιμοποιούνται, για να καταφέρουν με αυτό τον τρόπο να περάσει το δικό τους εγώ.
Να βάλουμε τέλος σε αυτά τα υπερβολικά γλειψίματα των bon viver τρόπων, που ψεύτικα παρουσιάζονται κ από κάτω κρύβεται ένας οχετός υποκρισίας.
Να φέρουμε την ισορροπία ανεβάζοντας προς τα επάνω το υγιές εγώ, που προστατεύει κ περιφρουρεί τον εαυτό του, ενώ από την άλλη να μπούνε τα όρια στο μεγάλο εγώ που παρεμβαίνει τον χώρο του άλλου με πλάγιους τρόπους ή κ πολλές πίσω από τις τεχνικές της τοξικής αγάπης.
Είναι δύσκολη περίοδος φίλοι μου το ξέρω, καθώς το μάθημα αυτό της προστασίας των ορίων δεν μας το έμαθε κανείς.
Χρειάζεται συνεχή συγκέντρωση κ η ύπαρξη του παρατηρητή κοντά μας.
Αυτός ο μήνας με τον ανάδρομο Ερμή στον Σκορπιό, τον Ήλιο κ σε λίγο κ τον Άρη εκεί, ούτως η άλλως θα ωθεί στην εντός δράση, στην συγκέντρωση στην ουσία μας, στο βαθύτερο είναι μας.
Οι μέρες που ακολουθούν θα έχουν μια πιο απαλότερη αίσθηση από πριν.
Οι μέρες της μάχης σε ένα πεδίο ανταλλαγής σχέσεων αποχωρούν.
Παρόλα αυτά όμως το βύθισμα, ο 'θάνατος' μέσα από την μεταφορική του έννοια, του παλιού εαυτού, της παλιάς μας ταυτότητας συντελείται.
Ό 'θάνατος' που οδηγεί σε μια νέα ζωή, σε μια αναγέννηση.
Απολαύστε την ησυχία, την τάση για απομόνωση, την στροφή εντός αυτή την περίοδο της αποσύνθεσης, όπου όλα τα μέχρι στιγμής, οι σύνηθες τρόποι εκδήλωσης & ζωής, φαίνονται μάταια καθώς το παλιό άλλο δεν ικανοποιεί.
Είμαστε σαν τα φίδια που αλλάζουν δέρμα.
Πριν γίνουν αετοί.
Σαν την πεταλούδα όπου από κάμπια αποκτάει φτερά, ελευθερώνεται κ μεταβαίνει σε άλλη κατάσταση.
Ο μήνας που ακόμα δεν μπορούμε να δούμε φως.
Που ακόμα βαδίζουμε μέσα σε ένα σκοτεινό τούνελ.
Κι όμως ο εαυτός αλλάζει.
Κάθε μέρα κι άλλο δέρμα πετάει αφήνει.
Μεταλλάσσεται.
Καλή συνέχεια φίλοι μου.
Με δύναμη κ πίστη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.