Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !



Δύο χιλιάδες χρόνια πριν ο Χριστός σταυρώθηκε για να στείλει ένα μήνυμα.
Δύο χιλιάδες χρόνια μετά, ο κόσμος γιορτάζει την Ανάσταση του, αλλά το μήνυμα δεν το έλαβε.
Καθώς συνεχίζει έναν τρόπο ζωής, με το κεφάλι του μέσα στην ύλη, σε ήθη έθιμα κ παραδόσεις όπου το αίμα συνεχίζει να πέφτει για να έχει ο ίδιος τέρψη.
Δύο χιλιάδες χρόνια μετά κ καμία πνευματική ανάσταση δεν έχει έρθει.
Καμιά μεταμόρφωση στο νου, στην πλειοψηφία του κόσμου, όπου συνεχίζει να θάβει την ζωή του προς τερψιν της σάρκας του, προς την απόλαυση κ την ευχαρίστηση του σώματος του, χωρίς να φροντίζει την ουσία του.
Δύο χιλιάδες χρονια μετά, και συνεχίζει ο άνθρωπος να σκοτώνει, μεταφορικά κ πραγματικά.

Συνεχιζει να υπάρχει ο Ιούδας που προδίδει, πουλάει την ψυχή του για ένα μάτσο ύλη χρήματα, πουλάει τον ίδιο του τον αδελφό τον άνθρωπο, για  συνεχίζει στον δρόμο της δόξας, να κατακτησει τους θρόνους στα ύψη της διαφθοράς.

Δύο χιλιάδες χρόνια μετά και οι ίδιοι άρχοντες Φαρισαίοι κυβερνούν, τα ίδια μυαλά, με πολλούς Ιούδες στραμμένους σε αυτούς, ελκομενοι από την μυρωδιά του ζεστού χρήματος, προτιμούν να πουλήσουν το πνεύμα κ την ψυχή τους , για να εξαγοράσουν λίγη δόξα, λίγο χρήμα, λίγη τέρψη.

Δύο χιλιάδες χρόνια πριν ο Χριστός ήρθε κ μέσα από την συμβολική του σταύρωση έδειξε το μέλλον που θα ακολουθούσε μετά τον θάνατο του η ανθρωπότητα.
Ένα μέλλον στραμμένο σε υλικές απολαύσεις, μέσα από θάνατο καταστροφή, ένα μέλλον οπου ο άνθρωπος θα κυβερνοταν από τα κατώτερα εγωιστικά του ένστικτα που οδηγούν  σε πόλεμο, σε μάχες, σε ανταγωνισμό.

Παρόλα αυτά μέσα από την μεταφορικη Ανάσταση του, έδειξε ότι μετά από αυτό, μέσα από τον θάνατο του υλικού σώματος, όταν η ανθρωπότητα αφήσει την ύλη κ στραφεί στο πνεύμα τότε μπορει να έρθει η Ανάσταση, να ακολουθήσει η Αναγέννηση.

Μέσα από την διδασκαλία του τα κύρια μηνύματα του ήταν ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι.
Μέσα από την διδασκαλια του έδειξε ότι οι αγνές σκέψεις, οι καθαρές προθέσεις, κ ένα σώμα αμόλυντο από τοξικές ουσίες οδηγεί τον άνθρωπο  στην αιώνια ζωή, χωρίς γήρας κ χωρίς ασθένειες.

Αντιθέτως νους διαστρεβλωμενος όπως των Φαρισαίων, διατροφή που μολύνει το αίμα, κ καρδια κυριευμένη από κατώτερα αισθήματα μέσα από έναν τρόπο ζωής διαστροφής κ διαφθοράς , με μίσος εκμετάλλευση αδύναμου οδηγεί τον άνθρωπο στον θάνατο, στο τέλος της επίγειας ζωής του.

'Ανάμεσα σε δύο εποχές, μας λέει ο Αιβανχωφ βρίσκεται ο Χριστός'.

Κι έτσι είναι.

Δύο χιλιάδες χρόνια πριν έχουν περάσει με το κλείσιμό της εποχής του Ιχθύ, όπου η πνευματικότητα διαστρεβλωθηκε, παραποιήθηκε η αλήθεια, όπου το ψέμα που αλλοιώνει την πραγματικότητα για ίδιο όφελος κυριαρχεί.

Αυτή την στιγμή την χρονική, βρίσκεται η ανθρωπότητα σε μια κρίση, σε μία  ιστορική καμπή όπου ανοίγει την πόρτα για περάσει στην Υδροχοικη εποχή, όπου ο θεάνθρωπος Χριστος έρχεται πιο κοντά μέσα από τις διδασκαλίες του.

Είναι το στάδιο ο άνθρωπος Υδροχόος να εκδηλωθει, το ανώτερο σκαλί της διάνοιας, που φέρει τον θείο λόγο και τον γειώνει μέσα από την ύπαρξη του.
Είναι ο Υδροχόος Χριστός όπου δύο χιλιάδες χρόνια πριν, σαν προφήτης, ένας διδάσκαλος με ανώτερη θεϊκή νόηση, πήρε ανθρώπινη μορφή κ έφερε το νέο ύδωρ της γνώσης, που ξεδιψάει τρέφει κ ποτίζει την ανθρωπότητα.

Για να συνεχίσει να υπάρχει.

Μέσα από την Σταύρωση του έδειξε ότι μπορεί το σωμα να πεθαίνει, αλλά το πνεύμα του συνεχίζει να υπάρχει αιώνια παντού στην μνήμη μας.

Μέσα από την Σταύρωση του έδειξε ότι θα έρθει η εποχή κάποτε όπου η ύλη κ όλη η φιλοσοφία αυτή που σταυρώνει τον άνθρωπο κ τον οδηγεί στον θάνατο, θα φτάσει σε τέλμα, θα έρθει ο θάνατος κ η πτώση της, γιατί μετά από εκεί μια νέα φιλοσοφία ανασταινει, ένας νέος Κόσμος ανατέλλει.

Ο Υδροχόος άνθρωπος το ανώτερο σημείο της συνειδητότητας.
Τέσσερα είναι τα στάδια που περνάει η συνείδηση όταν πεθαίνει κ μετά γεννιέται για να πάει σε ένα ανώτερο στάδιο μέσα στο τροχό της ψυχικής διαδρομής.
Είναι το ζώο Ταύρος.
Μετά Λιοντάρι
Μετά Αετός/ερπετο Σκορπιός
Και τέλος Υδροχόος.

(Στο στάδιο του Σκορπιού θα το αναλύσω σε άλλο άρθρο καθώς έχει ιδιαίτερη σημασία).

Γιατί τα λέω όλα αυτά τώρα;

Με μια πανσέληνο που έγινε (8/4), με μία Ανάσταση να ακολουθεί, οι αστρολογικό συμβολισμοι φανερώνουν ότι είμαστε σε μία κρίσιμη καμπή, όπου η ύλη φθίνει πεφτει κ χάνει την αξία της, κ ο Άνθρωπος στρέφεται προς το πνευματικό του μονοπάτι.
Η Ανάσταση που ακολουθεί.
Με ένα Πάσχα λιγότερο αιμοβόρο.
Με έναν κόσμο να αναθεωρεί τελικά το νόημα της ζωής του.
Με τις παλιές νοοτροπίες των έντονων ρυθμών κ ζωής να σβήνουν.
Ετοιμαστειτε για να υποδεχτειτε.
Τον κόσμο όπου ο Χριστός προφήτεψε.
Η διδασκαλία του να ανασταίνει.

Καλή μας Ανάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.