Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ. Η ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ ΧΤΙΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ




Μια νέα σελήνη στον Καρκίνο πλησιάζει, φέρνοντας την προσοχή μας περισσότερο κοντά στον χώρο του συναισθήματος, και μας λέει να συγκεντρωθουμε εκεί, να τον ακούσουμε να τον υπολογίσουμε.

Η νέα σελήνη αυτή γίνεται επάνω στην 29η μοίρα του Καρκίνου, μοίρα αναιρετική κ έντονη, όπου εδώ αυτή η μοίρα καθώς βρίσκεται στο τέλος του ζωδιακού χώρου, εντείνει όλα τα χαρακτηριστικά του ζωδίου, το ένστικτο που είναι το ταλέντο κ το έμφυτο χάρισμα του Καρκίνου μιλάει έντονα κ καθοδηγεί, όλα τα συναισθηματα, η φωνή της ψυχικής ύπαρξης εκφράζονται έντονα εδώ.

Η νέα σεληνη αυτή έχει μια αντίθεση ακριβείας με τον Κρόνο στην 28η μοίρα Αιγόκερω, ανάδρομος βρίσκεται.
Η ανάδρομη πορεία δείχνει κι αυτή έναν εσωτερισμό, μια παραπάνω συγκέντρωση απαιτείται, μία αναγνώριση, προσοχή κ εστίαση στον εσωτερικό μας χώρο.

Ο Κρόνος είναι ο επιστάτης, είναι εκείνος που εποπτευει, είναι  ρεαλιστικός, ώριμος κ υπεύθυνος στην καλύτερη του εκδοχή, κ αυτή η νέα σελήνη μας οδηγεί να κατασκευάσουμε έναν καινούργιο εαυτό, ενα νέο οικοδόμημα όπου το συναίσθημα θα λαμβάνεται υπόψη, θα παρθεί ρεαλιστικά, θα του δώσουμε σημασία, θα το τιμησουμε και δεν θα αδιαφορήσουμε.

Καθώς η νέα αυτή σελήνη έρχεται αμέσως μετά από τις εκλείψεις, τρεις στην σειρά , οι οποίες δήλωσαν ότι ο παλιός κόσμος φεύγει καθώς η παλια αντίληψη αλλαζει, ενώ ταυτόχρονα ένα νέο οικοδόμημα χτίζεται μέσα από ένα νέο πεδίο.

Η νέα αυτή σελήνη, με διάρκεια ισχύς ενός μήνα, συνεχίζει το έργο της κατασκευής του νέου οικοδομήματος , εστιάζοντας κ χτίζοντας, δίνοντας προσοχή, κ τιμώντας πλέον τις εσωτερικές μας ανάγκες, το τι είναι σημαντικό πλέον σύμφωνα με τον ψυχικό μας κόσμο.

Καθώς στο παρελθόν είχαμε δώσει περισσότερη σημασία στο πρέπει κ στην κοινωνική εξωτερική μας εικόνα, ενώ το εσωτερικό μας σπίτι το είχαμε θάψει, κλειδώσει, φτιάχνοντας ένα σκληρό τοίχο κ κέλυφος στην κοινωνία, τώρα ο τοίχος αυτός καταρρέει κ χρειάζεται να πορευτούμε με ενήλικο τρόπο μεν, ώριμο κ υπεύθυνο, αναγνωρίζοντας όμως πρώτα αυτό που είναι σημαντικό εντός, να το τιμησουμε κ να το εκφράσουμε.

Στο εξωτερικό οικοδόμημα όπου τώρα καταρρέει, σχέσεις εργασία, φίλοι οι οποίοι δεν προσφέρουν συναισθήματα χαράς, ικανοποίησης, κ δεν μπορούν να πορευτούν σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες, βλέπουμε να αποχωρούν από τις ζωές μας.

Ο κόσμος ο παλιός όπου χτίστηκε σύμφωνα με τις εξωτερικές φιλοδοξίες κ πρότυπα θα δούμε σε αυτό τον μήνα ότι δεν μπορεί άλλο να προσφέρει, να στέκει κ να υπάρχει, είναι αχρειαστο αυτό το μοντέλο, καθώς η ψυχική ύπαρξη πλέον είναι πιο δυνατή κ ζητάει να εκφραστεί.
Σε αυτή τη νέα σελήνη για όλο τον υπόλοιπο μήνα , έχουμε ένα έργο χτισίματος, στο οποίο χρειάζεται να είμαστε παρατηρητες, να κάνουμε αργά βήματα, κ να αναλάβουμε την ευθύνη του εαυτού μας κ των αναγκών μας.
Καλουμαστε αρχικά να αναγνωρισουμε τι είναι το πιο σημαντικό για εμάς, για την εσωτερική μας ύπαρξη, για να νιώθουμε ασφαλείς, προστατευμένοι .
Αφού το αναγνωρίσουμε, χρειάζεται να φερθούμε με ενήλικο τρόπο, κ να κάνουμε πράξη είτε μέσα από έργα, είτε μέσα από τον λόγο, να το υποστηρίξουμε, να φερθούμε σαν ενήλικες κι όχι σαν παιδιά που αποφεύγουν τις ευθύνες κ σκεπάζουν το πρόβλημα.

Σε αυτή την νέα Σελήνη :
Χρειάζεται να τιμήσουμε το συναίσθημα.
Να υπολογίσουμε την φωνή του ενστίκτου.
Την φωνή της ψυχής κ της αιώνιας σύνδεσης
Που ξέρει
Γνωρίζει κ καθοδηγεί .

Είναι ο μήνας της κατασκευής.
Ο ενήλικας άνθρωπος.
Που οικοδομεί τον νέο κοσμο.

Νέα Σελήνη στον Καρκίνο (29η)
Στις 20/7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.